STUDIO ZUIDAS WERKT VEILIG

Bij producties en trainingen hanteren we sinds mei 2020 het Protocol COVID-19 dat door  de AV-Industrie werd ontwikkeld en onlangs is aangevuld. Iedereen die bij ons werkt vragen wij vooraf zich aan de richtlijnen te willen houden. Dat gaat goed en daardoor kun je hier ook met een gerust hart aan de slag. Voor de fijnproevers publiceren we de Toolkit COVID-19 voor de audiovisuelesector hieronder.

 

TOOLKIT COVID-19

Ter aanvulling van het Protocol COVID-19 audiovisuelesector 18 mei 2020.

 

TOELICHTING
COVID-19-protocol audiovisuele sector biedt algemene regels die het opstarten van de AV sector in de nieuwe 1,5-meter-werksituatie zal helpen.

De TOOLKIT biedt aansluitend daarop tips en tricks om film-werkzaamheden uit te kunnen voeren binnen de gestelde regels van het RIVM, met ruimte voor maatwerk per productie. Deze TOOLKIT is specifiek gericht op drama-, commercial- en documentaire producties.
Alle tips en tricks zijn hands-on en bedoeld ter inspiratie om besmetting te voorkomen. De Toolkit streeft er niet naar allesomvattend te zijn maar biedt adviezen voor ieder departement. Professionals uit alle departementen hebben hier input voor gegeven vanuit hun betreffende vakgebied. De focus ligt hierbij op de aanpak op de werkvloer, financiële kwesties zijn hierin niet opgenomen. Het is aan de heads-of-department en de (uitvoerend) producenten om met elkaar in gesprek te gaan om samen tot een werkbare begroting te komen die de veiligheid van cast en crew zal nastreven. Overwegingen zoals bijvoorbeeld het dragen van mondkapjes (voor crewleden) als standaard te hanteren tijdens het draaien en het temperatuur meten van crew en cast zijn afspraken die per productie moeten worden gemaakt.

Bij ieder departement zijn de bijbehorende crew-functies ondergebracht. Animatie en Documentaire hebben een aparte pagina in het document. Iedere tabel refereert aan het COVID-19-protocol audiovisuele sector via de nummers in de laatste kolom. Bekijk daarom altijd zowel de regels die in het protocol staan opgesteld als de tips & tricks in de Toolkit.

Deze Toolkit zal continu worden aangepast aan de hand van de veranderende RIVM-regels. Check daarom altijd de datum op de voorpagina. Op de website van de DAFF zal altijd de laatste versie beschikbaar zijn. Binnenkort zal ook een app verschijnen die snel en makkelijk overzicht zal bieden.

Het gebruik van plastic- en wegwerpartikelen zal aanzienlijk toenemen i.v.m. alle voorzorgsmaatregelen. We roepen iedereen op om zoveel mogelijk te recyclen en gebruik te maken van milieuvriendelijke (biologisch afbreekbare) wegwerpartikelen.

 

Deze Toolkit is ontwikkeld door: DUTCH ACADEMY FOR FILM (DAFF}
Met hulp van: Acteursbelangen (ACT), ACM Filmprofessionals, Assistant Directors Club (ADC), Dutch Casting Society (DCS), Dutch Directors Guild (DDG), Dutch Film Composers (DFC), Dutch Location Guild, Green Filmmaking, Nederlandse Agenten Associatie (NAA), Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA), Nederlandse Beroepsvereniging Film- en televisiemakers (NBF), Nederlandse vereniging Cinema-Editors (NCE), Nederlandse Content Producenten (NCP), Netherlands Post production Alliance (NPA) Netherlands Society of Cinematographers (NSC), Visual Effects Professionals (NVX), Vereniging Constructief Audio (VCA), VERS.

Met speciale dank aan Anna Pedroli, Bobby Boermans, Christine Houbiers, Floor Onrust, Guido van Gennep, Hyo Kaag, Mardou Jacobs, Niko Post, Ralph de Haan, Ron Toekook, Saskia van der Tas, Willem Doorman.

Stuur ons een bericht

en we nemen zsm contact op met je